HISTORIEK

Beknopte Historiek.

Spinning Blue start in oktober 2001 als klein muzikaal project in the kader van Muzikant zoekt Muzikant, een initiatief van het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten.
Het project mondt uit in een countryrock-groepje met twee zangeressen, Ingrid Versmissen en Katrien Grimon, Patrick Rombouts op de drums, Marc Franckx speelt bas en Georges De Wit gitaar, met enkele optredens in en rond Wijnegem.

In 2003 verlaat Katrien de groep en wordt vervangen door Elke Torfs die naast de tweede stem zingen ook viool speelt. Er zijn optredens in Lier, Berchem en Wijnegem. In december van dat jaar treedt Spinning Blue voor het eerst op in cultuurkroeg Rood-Wit in Berchem versterkt met  pianist Herman Van Gucht.

In de loop van 2004 neemt Danny Arnouts de drums over van Patrick. Spinning Blue speelt oa in Edegem, Kalmthout en Lier en neemt deel aan ‘Buurt Podium Berchem’.

Na het vertrek van Elke in 2005 evolueert Spinning Blue naar een meer jazzy stijl.

In 2006 zijn er enkele private en publieke optredens oa in Deurne, Edegem, Zoersel, Kontich en Den Haan.

In 2007 nemen ze deel aan ‘Wijnegem Zapt’ maar het hoogtepunt is de viering van hun 5-jarig bestaan ​​in het Kunstencentrum ‘Kaleidoscoop’ in Mortsel.

Vanaf dan werken ze verder aan eigen accenten binnen het standaard jazz repertoire én enkele Zuid-Amerikaanse jazznummers die ze later brengen tijdens optredens in Antwerpen en omgeving.

Georges, Herman, Danny en Marc nemen tijdens deze periode deel aan een project rond ‘chansons van Georges Brassens’, met optredens in Mortsel en in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

In november 2011 treden ze voor de laatste keer op met Herman aan de piano in ‘Kaleidoscoop’. Herman kiest vanaf dan volledig voor het leiden van zijn koor.

2012 is een rustperiode, maar op het einde van het jaar kunnen ze hun nieuwe pianist, Hans, verwelkomen.

In deze nieuwe samenstelling zijn ze vanaf  oktober 2013 regelmatig terug op verschillende plaatsen te horen: in buurthuis ‘Forum’ in Edegem,  ‘Zurenborg maakt Muziek’, een initiatief ondersteund door het district Antwerpen, op initiatieven als de zomertuin in Schilde, Oxfam brunches enz.